Novi Sad
06.02.2013.
13:14 > 13:20
Nezavisno društvo novinara Vojvodine zatražilo je danas od nadležnih državnih organa da podhitno utvrde ko je većinski vlasnik novosadskog dnevnog lista Dnevnik.
  • ČEPRKALO

    09.02.2013 17:30
    Mir,mir ,mir niko nije kriv
    Kako sam shvatio "Dnevnik"Holding AD je sa WAZ-om osnovao zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina Pres"(DVP).U skupštini DVPa "Dnevnik" Holding AD zastupaju predsednik NO i generalni direktor.Zamenik generalnog direktora DVP je lice koje imenuje"DH AD"ili drugi direktor.Kako
    je onda moguće da na sednici NO od srede,30.01 2013.god gore navedena lica, po drugi put, neznaju ko je kupio ili na poklon dobio udeo WACa!?
    Dobro,gore pomenuti samo koriste imovinu vlada Srbije i Vojvodine pa i ne moraju to da znaju,možda su zaspali na pomenutoj kupoprodaji,ali Miroslav Vasin da izađe pred javnost i pita istu da li je stvarno WAC prodao svoj udeo u DVP.Sramota i bruka za predstavnika vlasnika kapitala "Dnevnika",vladu APV, koja je pomogla"Dnevnik" najviše od svih preduzeća na teritoriji APV.Miroslave Vasin nemojte im više pomagati dovoljno ste ih zakopali.Vratite im novce i refundirajte im potraživawa od WACa koga ste pustili da ode.Tvrdili ste da se WACu neće i nesme ništa oprostiti kao i predsednk NO. Pajtiću dr Bojane što ih netužite za potraživanja,obećali ste?!Mir,mir mir....
  • Pravda

    08.02.2013 21:36
    dostizna ili ipak ne ...
    agonija u Dnevniku predugo traje. Ne budu li naldezni prgani pod hitno reagovali pokrajisnka vlada ce uspeti u svojim dugogodisnjim planovima da imovina dnevnika konacno zavrsi u privatnim rukama za sitne pare a radnici na ulici.
  • Dnevko

    07.02.2013 20:29
    Realnost
    E moj Tibika i Advokatu [to bi na[ narod rekao PAS LAJE VETAR NOSI
  • TIBIKA

    07.02.2013 18:41
    Хохштаплери и муфљузи
    Реплицирам адвокату и позивам га да провери шта се дешава са кривичним пријавама:
    -прва кривична пријава је поднета 30.11 2005.и завршила је у архиви(фијоци) пом.јавног тужиоца Милорада Трошића
    -друга против ген директора 31.01 2011.лута ходницима суда
    -трећа 18.11. 2011. у поступку
    -четврта 24.12 2012....
    Сада вам је јасно да белосведски и домаћи из наслова,у овом тренутку покушавају да од ионако сиромашних радника у Војводини отму 8,5 милиона евра и поклоне их ВАЦ-у,који би се тако извукао из живог блата који је сњам направио под називом Дневник Војводина Прес.
    Отимају се и наменска средства од 200 милиона динара а ми их само гледамо.
  • Advokat

    07.02.2013 15:52
    Истражни органи на потезу!
    Коментари на тему коју је отворило НДНВ говоре многа сами за себе.Има материјала и елемената за предистражне радње само нема ко да их покрене.У прилог томе довољно говоре непроцесуиране кривичне пријав наведене у коментарима.Овакaв прyиступ власника капитала мора довести до урушавања предузећа,и још ако је генерални директор активни стечајни управник а руководство успавано стечај је неминован,што је и пракса показала.Решавати проблем ликвидности и опстанак делатности кроз програме решавања вишка запослених је јалов посао.Показује безидејност руководства и небригу власника за свој капитал.Тужилаштво је на потезу!
  • Dnevko

    07.02.2013 14:50
    Nada
    Nadam se da će istražni organi što pre uči u Dnevnik i razrešiti sve dileme
    Verujem da če biti velikih iznenađenja
    Biče materijala za knjigu sa naslovom KAKO UNIŠTITI NEUNIŠTIVO barem u 10 nastavaka
  • Ojađeni

    07.02.2013 11:46
    Koliko treba,kome treba
    Odličan komentar naslova.Moram da dodam da su to sredstva penzionera koji su otišli u penziju a nisu dobili otpremnine.Sredstva viška zaposlenih koji su zarad otpremnine morali da se, pod pretnjom kao i danas,odreknu svih potraživanja proisteklih iz rada čak su im i zaostale zarade,oko 10 u proseku, na dugačkom štapu.Sve je to radjeno na zahtev vlada APV i Srbije kako reče rukovodstvo!Predlažem da pozovete potpisnike komentara koji imaju šta da kažu,argumentovano,u odbranu opstanka delatnosti preduzeća,šta posle dobijanja osnivačkih prava i da se konačno skine prašina sa podnesenih prijava a istražni organi rade svoj posao.
  • Medijski agresor

    07.02.2013 11:28
    "Dnevnik" u rukama hohštaplera
    Zašto vlada APV ne poštuje svoje Odluke,Zaključke
    koji se odnose na:
    -reorganizaciju preduzeća koju je davno donela
    -revitalizaciju preduzeća za koju je obezbedila sredstva od prodaje nekretnine u krugu preduzeća u iznosu oko 2 miliona evra,a potom tužiti WAC za potraživanja proistekla od neispunjenja ugovornih obaveza istog u iznosu 6-7 miliona evra po podacima predsednika NO.
    -privatizaciju preduzeća u celini za koju je raspisan Javni tender pre oko 5-6 godina i koji je zaustavljen kada je direktor Agencije za privatizacju bila Vesna Džinić pod izgovorom nepredviđenih okolnosti koje do danas nisu razjašnjene.
    -restrukturiranje je započeto pre dve godine a nije se maklo dalje od početka jer se vlada APV ne izjašnjava o Programu restrukturiranja koji je dobila na uvid i izjašnjavanje pre 300 dana.
    Dok se nesposobno rukovodstvo pravda vezanim rukama od strane vlade APV za očajno stanje u preduzeću nadležni vide opstanak delatnosti kroz durbin viška zaposlenih i tako do istrebljenja dok ne ostane samo rukovodstvo i NO.
    I na kraju pitanje vladi,kako je JP za grafičku,informativnu i izdavačku delatnost postalo jednočlano AD čiji je 100% vlasnik akcija postala Skupština APV?




  • Radnik2

    07.02.2013 11:02
    ajd sad
    ajd kolege novinari, pitajte nekog okliku platu ima direktor DVP-a Dule, ako smete, a onda pitajte koleke su plate i honorari ostaloj "boraniji". Biće u DVP-u povećaja plata, ali linearno, pa ge gore pomenuti opet najviše da se ovajdi, tamada da od viška da crkavicu zaostalih honorara
  • clan organa upravljanja malo j

    07.02.2013 08:47
    Dao koliko treba,kome treba i dobio list
    Alal vera NDNV!Svojevremeno su sva novinska udruzenja, OEBS i SSSV dali podrsku ponudi medijske grupacije WAC,2010. godine,da svoj udeo od 2219,53 eura pokloni zaposlenima u DVP.Ovim trikom WAC bi svoja dugovanja,u to vreme oko 8,3 miliona evra,prema Dnevnik Holdingu AD preva
    lio na zaposlene.Svojom ponudom WAC zahteva da se DH AD odrekne svih svojih potrazivanja prema WACu i svim drugim drustvima medijske grupacije WAC.Organi upravljanja su odbili ovakvu ultimativnu ponudu koja je bila u korist stete DH i usledila je reakcija predsednika vlade APV,citiram,necuveno ponasanje rukovodstva Dnevnik Holdinga i UO,mi cemo znati sta da preduzmemo tim povodom.Preduzeli su,saranili su DH iako je imao potrazivanja preko 8 miliona evra plus dva miliona od prodate nekretnine u krugu preduzeca.
    Gore navedeni komentari su tacni ali to je samo mali deo malverzacija koje tuzilastvo nece da istrazuje po podnetim krivicnim prijavama od strane organa upravljanja i zaposlenih.
  • Steva

    06.02.2013 23:12
    To će se saznati,malo sutra.A šta je,između ostalog,novinarski posao?
  • Dnevnik

    06.02.2013 21:18
    juju
    a sem toga samo da znate pojedine vajne "velike" novinarke iz Dnevnika koje rade za rubriku društvo, imaju jedan tekst dnevno ili ni jedan, mahom skinut sa agencija i malo dorađen, već u 12.30 idu kući, a opravdawe za to im je kako one tobož već 30 godina rade u toj firmi. Ma njih bi prvo metlom iz redakcije
  • Olivera

    06.02.2013 19:25
    Ogorčena
    U Dnevniku je situacija blago rečeno očajna. Sve to zahvaljujući sposobnom rukovodstvu i osnivaču odnosno Vladi Vojvodine, koji su ovoj situaciji kumovali. Zbog nebrige osnivača zaposlenima se danas preti tehnološkim viškom ako neuzmu mini socijalni program i napuste firmu sa prethodnim odricanjem svih svojih potraživanja proistekla iz radnog odnosa. Zaposleni su se obraćali svim nadležnima i skretali pažnju na dešavawa, koja mogu izazvati totalnu propast, ali od nadležnih se niko nije oglasio i učinio da Dnevnik opstane u svojoj delatnosti. Domaćina je baš briga, za svoju kuću.
  • partizani

    06.02.2013 19:05
    A onda i da nam NDNV kaze
    koliko udela ima americka NED fondacija u finansiranju NDNV? Kad smo vec kod toga ko koliko koga finansira...
  • ja

    06.02.2013 17:57
    e da
    radim u dveniku i baš me zanima koje je većinski vlasnik i da li će isplatiti honorare koji kasne 4 meseca, a stizali su na vreme dok je Nemac bio vlasnik. Radnici bi vam bili zahvalni kada bi ste vi kolege to saznali. Veliki pozdrav
  • radnik kuce dnevnik

    06.02.2013 17:12
    ocajni
    Konacno je neko spomenuo i setio se nas,sve gore navedeno je tacno, ali to je samo mali deo prljavstine koji se strogo cuva pod velom tajne od javnosti.U te malverzacije su ukljuceni svi od rukovodstva i DVP i Holdinga do APV koji su celnici svega sto se desava. Zaposleni su se obracali svim nadleznim institucijama i jos uvek to rade, ali niko nije zainteresovan! NDNV,ako hocete istinu mi smo spremni da je kazemo!
  • Dnevko

    06.02.2013 15:41
    ne upućeni
    Odjednom interesovanje NDNV-a za sudbinu Dnevnika ali kog Dnevnika, Dnevnik list ili Dnevnik novinska kuća?
    Godinama unazad su bili upozoravani na nepravilnosti koje se dešavaju u toj kući, ali se oni nisu osvrtali na to. Otkud odjednom takva zabrinutost? Kažu da je list u privatnom vlasništvu a dali znaju kako je DVP mogao da prebaci osnivačka prava nad listom sa Holdinga na sebe, ko je to dozvolio i kako to da sudskim organima treba toliko vremena da donesu presudu o osnivačkim pravima nad listom iako je to očigledno.
    O sudbini lista Dnevnik a i istoimene kuće priča se godinama unazad ali NDNV nije imalo sluha ni volje da o tome kaže nekoliko reči.Pitam se šta ih je sada toliko uznemirilo? Dali je to predstojeća presuda ili neko drugi.....
    Živo dragi nisi ni svestan šta sadašnje rukovodstvo može da uradi tako da sadašnje stanje jeste katastrofalno ali oni mogu još BOLJE
    Zagor i Blek su nemoguća misija jer je celokupno preduzeće dovedeno do ruba propasti
  • -

    06.02.2013 13:58
    -
    e tako je to kada im se gade zagor i veliki blek.
    sada samo mogu da sanjaju o licencama i tirazima
  • Ogorcen

    06.02.2013 13:48
    Promene?
    Da nije na pomolu neka promena, cim su zavapili? A naravno, prvo zakukurice Dinko! Kako vas nije sramota, doveli ste novinu na 5.000 tiraza pisajuci hvalospeve o Pajticu.
  • Živa Žežin

    06.02.2013 13:36
    Alal vera NDNV
    Alal vera NDNV! Vreme je da se otpočne sagledavanje stanja u "Dnevniku".Vidimo na čega je spao "Dnevnik" pod sadašnjim vodjstvom.Da plačeš.Ali retko da bi ko sem Vas mogao da pokrene sagledavanje stanja u "Dnevniku" i da to "nacionalno blago" ( nije pežorativno stavljeno pod navodnike !) Vojvodine pokuša da vrati njegovoj misiji i ugledu koji su poslednjih godina devastirani.
    Ukoliko se utvrde nepravilnosti i obmanjivanja napolje sa uredničkom ekipom!
    Evo ja možda prvi nešto da kažem al će tu biti još svakojakog divana.
  • 06.02.2013 13:33
    "Vlasnik" je onaj o kome "obavezno" lepo pišu, t.j Vlada Vojvodine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna